Toggle navigation
Handelsskole

Handelsskole

Vi udbyder ungdomsuddannelser (HHX, EUX og EUD), kurser og enkeltfag

Jobshadowing i Schweiz 2023

Lurzern3
Jobshadowing i Schweiz gav os indblik i cirkulær økonomi og førte til nye samarbejdsmuligheder mellem Aalborg Handelsskole og BBZB med fokus på bæredygtighed.
Takket være Erasmus+ programmet var vi så heldige at kunne komme på jobshadowing til Luzern i Schweiz på skolen Berufsbildungszentrum Bau und Gewerbe (BBZB).

Vi kendte allerede Bjørn Rath fra hans besøg på Aalborg Handelsskole i 2022, og det var en fornøjelse at se ham igen, da han bød os velkommen en dejlig aprilaften i 2023. I ugens løb sad vi med i økonomiundervisning i flere forskellige klasser, både traditionelle og online, og lærte en masse om cirkulær økonomi, som vi vil kunne bruge i vores egen undervisning hjemme på Aalborg Handelsskole. Timerne blev gennemført på engelsk, så vi havde ingen problemer med at følge med.

Det var primært underviserne Bjørn Rath og Rebecca Amrein, vi fulgte, og der er ingen tvivl om, at de begge er eksperter indenfor deres område. Vi var også med til deres forberedelse af undervisningen, ligesom vi fik lov til at se deres store samling af digitalt undervisningsmateriale. Eleverne var forberedte på vores besøg og virkede meget begejstrede for, at der var udenlandske gæster. De ville rigtig gerne tale med os, og det gav os et virkelig fint indblik i, specifikt hvordan undervisningen blev modtaget, og generelt hvordan det er at være erhvervsskoleelev i Schweiz. Eleverne fortalte os også om deres lærepladser, og hvordan de drømmer om at kunne udnytte deres viden om cirkulær økonomi i fremtiden.
Lurzern1
Undervejs – og særligt under en walk-and-talk ved den smukke Vierwaldstättersø med rektoren på BBZB, Yves Bremer – fik vi også lagt grunden til et nyt samarbejde mellem Aalborg Handelsskole og BBZB, der vil skulle indeholde et case-samarbejde mellem vores elever. Fokus vil være på i samarbejde at komme med løsningsforslag til en række problemstillinger på bæredygtighedsområdet for hhv. en schweizisk og en dansk virksomhed. Hvis vi kan få den rette finansielle støtte, vil projektet inkludere, at de schweiziske elever undervejs kommer på besøg i Aalborg.
 
Dorthe Dokkedahl og Gitte Bové
Lurzern2